Wybór środka smarnego: zacznijmy od lepkości Skoro lepkość jest najważniejszą zmienną przy wyborze środka smarnego, to w jaki sposób określić i wybrać lepkość oleju? Czy powinniśmy używać tylko oleju zalecanego…
Blog
Wybór środka smarnego
Zacznijmy od lepkości Recepta na udany biznes:Właściwe smarowanie + kontrola zanieczyszczeń = zyski ???Ograniczając liczbę i rozmiar cząstek stałych (które dostają się do zbiorników ropy naftowej), do małej lub mniejszej…
Proste smarowanie sprzętu
Lubrication Engineers zorganizowało niedawno spotkanie ❗❕Top Performers ❗❕, na które zaprosili ich dziesięciu najlepszych konsultantów ds. smarowania z poprzedniego roku. Za cel postawili sobie wypoczynek, dobrą zabawę społeczności, skosztowanie pysznego jedzenia…
Wesołych Świąt !!!
?Grudzień, to zawsze w jakiś sposób „magiczny” miesiąc, który przynosi nadzieję i to miłe oczekiwanie na celebrowanie świątecznych dni w gronie najbliższych.?Dlatego cały zespół Bamex już dziś życzy pięknych i radosnych…
Możesz na nas polegać
? Możesz na nas polegać – rozwiązania w różnych firmach ? Poniżej przykłady firm, które doświadczyły korzyści płynące ze współpracy z ekspertem w zakresie wykazywanych potrzeb smarowania. ? Przetwórstwo mleczarskie…
Wnioski z niezawodnego smarowania
? Zamiast zatrudniać zajęty personel zajmujący się konserwacją (i będącym w ciągłym biegu pomiędzy awariami), mądry kierownik zakładu powinien skorzystać ze wsparcia dedykowanego dostawcy, który może zapewnić fachową wiedzę na…
Smary i niezawodność – kompleksowe rozwiązanie
?Smary i niezawodność łączą się w kompleksowe rozwiązanie?⏰⏰⏰Zespoły konserwacyjne w zakładach produkujących żywność, mają mało czasu na szukanie przyczyn w sytuacjach awaryjnych. Mają inny priorytet - natychmiast rozwiązać problem, by…
Rodzaje smarów przeznaczonych dla przetwórstwa spożywczego.
Smar wodoodporny H1 ?Większość smarów H-1 jest łatwo usuwalna poprzez proces spłukiwania wodą w zakładach spożywczych. ?Skutkuje to częstymi awariami łożysk i dużym zużyciem smaru (z którego większość jest spłukiwana…
Rodzaje smarów przeznaczonych dla przetwórstwa spożywczego
? Smar wodoodporny H1 ? ?Większość smarów H-1 jest łatwo usuwalna poprzez proces spłukiwania wodą w zakładach spożywczych. ?Skutkuje to częstymi awariami łożysk i dużym zużyciem smaru (z którego większość…
Niezawodność produktów – „Najlepsza praktyka” dla zakładów produkujących żywność – Część 2
?Standardowe smarownice dostępne na rynku, nie pozwalają na zobaczenie smaru, co oznacza, że właściwa identyfikacja smaru nie jest możliwa. ?Przezroczyste tubki ze smarem zapewniają proste, ekonomiczne rozwiązanie zapewniające niezawodność - eliminując…
