Piece grzewcze i sterowane – Przetwory spożywcze

Profil klienta
Leo’s Foods, to firma produkująca tortille kukurydziane i mączne do dystrybucji w całym Teksasie i okolicach. Od 15 lat są klientem LE.

??
Zastosowanie
Piece z ogrzewaniem i kontrolą są wykorzystywane do produkcji tortilli z kukurydzy i mąki.

??
Obszar zainteresowań
Leo’s używa automatycznego systemu smarowania.  ?
Podczas korzystania z oleju hydraulicznego marki handlowej, na łańcuchach pieca mogą powstawać silne osady węgla.

Płyn zatykałby przewody smarowe, nie pozwalając łańcuchowi na uzyskanie wystarczającej ilości smaru i nie mając wystarczającej temperatury zapłonu, powodowałby zagrożenie pożarowe, niszcząc w dodatku wiele tortilli.

 ? ?
Rozwiązanie LE
9965 MONOLEC® – wysokotemperaturowy smar do piekarników, został rekomendowany przez przedstawiciela LE.
LE 9965, to specjalnie opracowany środek smarny o doskonałej stabilności termicznej i niskiej lotności.
Tworzy miękką, węglową pozostałość, która działa jak stały smar.

9965 zapewnia mniejsze zużycie, ograniczenie zużycia energii, mniejsze tarcie oraz odporność na wilgoć i korozję.
??
Oszczędność kosztów klienta
Smar do wysokotemperaturowego piekarnika LE 9965 MONOLEC® umożliwia ciągłe, ponowne smarowanie aplikacji bez przestojów związanych z chłodzeniem i czyszczeniem łańcucha.
To zaś skutkuje wzrostem produkcji o 52 godziny rocznie.
9965 zaowocowało również redukcją energii (3% – 5%) na piec i dwuletnią żywotnością łańcucha.  ?

 ??? ?
Chcielibyśmy podziękować Inspektorowi Utrzymania Ruchu – Fredowi S. oraz Przedstawicielowi LE – Billowi G. za dostarczenie informacji potrzebnych do przygotowania niniejszego raportu.