Spożywcze

Smary i oleje przeznaczone do kontaktu z żywnością

LE może pomóc w zaspokojeniu potrzeb w zakresie olejów i smarów przeznaczonych do kontaktu z żywnością

Jeśli chodzi o zastosowania w branży spożywczej, napojów i farmaceutycznych, inżynierowie ds. Smarowania oleje spożywcze i smary spożywcze mogą odgrywać znaczącą rolę w zapobieganiu kosztownym uszkodzeniom powodowanym przez trudne warunki pracy. Nasze wysokowydajne smary i oleje przeznaczone do kontaktu z żywnością są zarejestrowane jako NSF H1 do przypadkowego kontaktu z żywnością, posiadają certyfikat koszerności Pareve i certyfikat Halal wydany przez IFANCA – dzięki czemu nadają się do stosowania w zakładach produkujących żywność.

Bez względu na obciążenie, temperaturę, środowisko i prędkość, LE ma odpowiedni środek smarny do maszyn spożywczych dla Twojego zakładu. Niektóre smary LE do maszyn spożywczych to bez dodatków białe oleje mineralne klasy USP, podczas gdy inne zawierają nasz ekskluzywny dodatek Quinplex, który nadaje różne właściwości naszym smarom do maszyn spożywczych, w tym odporność na uderzenia, zmniejszenie zużycia i zwiększoną wytrzymałość filmu olejowego.

Nasza receptura smarów i olejów przeznaczonych do kontaktu z żywnością jest od lat stosowana w produkcji żywności, aby zapewnić niezawodne i niezawodne działanie. Typowe zastosowania, w których nasi klienci używali smarów LE przeznaczonych do żywności, obejmują miksery, myjki do butelek, krzywki, przenośniki, przekładnie, zjeżdżalnie, łańcuchy przenośników, kuchenki, maszyny do butelkowania, urządzenia pakujące, zawory, hydraulikę, maszyny do konserwowania, tuleje i inne. Mamy setki referencji pokazujących, w jaki sposób pomogliśmy klientom w zapewnieniu ich niezawodności smarowania, w tym krytycznych zastosowaniach i sprzęcie.